Kartulipuder ja viineri kaste



Hey,

Täna on meil pakkuda üks väga Eesti pärane roog.

Koostisosad:

Kartulipuder:
  • kartulid
  • sool
  • piim
Viinerikaste:
  • viinerid
  • kohvikoor või piim
  • jahu
  • vesi

Valmistamine:

  • Koorige ja keetke kartulid
  • Purustage kartulid (pudrunuia või millegi muuga)
  • Lisage kartulitele natuke soola
  • Valage eraldi kaussi natuke piima ning kuumatage piim
  • Lisage piim kartulitele ning jätkake purustamist, kuni pudrus tükke enam pole ning see näeb hea välja. Kui on vaja siis lisage piima.
  • Lõigake viinerid tükkideks
  • Asetage need pannile ning laske pruunistuda
  • Pange purki või kinni keeratavasse nõusse natuke vett ning lisage sellele paar lusikatäit jahu
  • Loksutage seda kuni jahu ja vesi on segunenud
  • Valage viineritele peale koor
  • Hakake vaikselt segades lisama jahu ja vee segu kastmele, lisada kuni kaste hakkab minema paksemaks
  • Segades kuumutada kastet kuni see läheb keema (kui kaste läheb paksuks lisada koort või piima)
  • Kuumutamise ajal võib lisada ka maitseained (näiteks soola ja pipart)

See on natukene keerulisem retsept, palju asju võib valesti minna, kuid kui piisavalt harjutada siis saab juba asja käppa.

See on väga mõnus söök, mida saab ka hiljem soojendada.

---Eleri

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Peedi-hakklihakotletid

Kana tortilla